Badrumsrenovering-tips


Om du går i tankar om att renovera badrummet, så skulle du kunna renovera det helt och hållet eller alternativt endast fixa till vissa delar och ändå uppleva en stor skillnad. Först och främst så bör du fråga dig själv vilket slags badrum som du önskar då det finns en del häftiga idéer som redan tillämpas av många människor.

Det Lilla Badrummet

I många bostäder så måste badrummet vara litet då det endast finns begränsat med utrymme, men med detta sagt så kan ändå badrummet bli väldigt fint. Det är dock viktigt att du planerar noga så att du får med allt som du önskar på samma gång som att badrummet blir funktionellt och hemtrevligt. Nyckelordet blir att prioritera och satsa på det allra viktigaste som exempelvis hyllor istället för Kommoder, och även porslin i anpassad storlek.

Det Stora Badrummet
Om du har stor plats så kan du givetvis få plats med väldigt mycket, men på samma gång så gäller det såklart att skapa en trivsam atmosfär. Ett gott råd är att placera delar av inredning lite längre in i badrummet för att säkerställa att det inte ser så kalt ut. En dusch med ett badkar därtill är uppskattat av de allra flesta. Stilfull och lättåtkomlig förvaring med rena och vackra ytor kommer att ge badrummet ett attraktivt utseende.

Om hushållet har flertalet familjemedlemmar så kan en annan idé vara att satsa på två stycken badrum istället för ett enda. Detta kan underlätta mycket då det kan vara väldigt irriterande om det ständigt är kö för att få tillgång till duschen, etc. Många tycker även att det är praktiskt att inkludera tvättstugan inne i badrummet, vilket innebär att du då kan frigöra plats för annat där tvättstugan annars skulle vara belägen.

Familjebadrummet
Den primära tanken med familjebadrummet är att det skall passa alla i hushållet och skall kunna användas av flertalet personer samtidigt. Badrumsinredningen bör vara i olika storlekar så att det passar både barn och vuxna, som exempelvis bänkar och skåp i olika höjder och lägre kanter på badkaret. Den optimala placeringen för familjebadrummet bör vara någonstans i närheten av mer allmänna utrymmen som tex hallen.

Det Öppna Badrummet
Det blir allt vanligare att fler människor väljer att placera hela badrummet, eller allt utom toaletten i själva sovrummet. Detta kräver dock en del planering gällande ventilationen, men detta är defenitivt något som uppskattas av många då det ser det som lyx att tex kunna gå direkt från sängen in i duschen.

Spabadrummet
Spabadrum blir allt populärare och byggs ofta till som ett tillägg eller komplement till ett redan befintligt badrum. Här kan man hitta olika saker som tex massagedusch, bubbelpool och bastu, med mera. Vanligtvis byggs ofta Spabadrum i källare, men det kan också vara en god idé att Spabadrummet har en mer attraktiv plats i bostaden som exempelvis där det finns möjlighet till att inkludera ett fönster med en vacker utsikt.

Comments are closed.