Skapa ett unikt badrum!

Varför ha samma slags kakel som alla andra när du istället skulle kunna skapa en unik känsla i ditt badrum? Att satsa på stilfull mosaik och lite mer udda plattor kan ge ditt badrum ett helt annat utseende än vad de flesta är vana vid.

Kakel:

Kakel används endast till inomhusväggar och den stora fördelen är att det är helt underhållsfritt i form av att det aldrig behöver efterbehandlas med polish eller liknande
medel.

Klinker:
Klinker används både till golv och väggar och har den stora fördelen med att det är ett väldigt hårt och tåligt material som på samma gång är väldigt snyggt enligt många. Nackdelen kan dock vara att det är lite dyrare och kanske inte så lämpligt om din budget är begränsad.

Mosaik:
Mosaik är lämpligt för både torra och våta utrymmen och används även ibland utomhus som tex i en Swimmingpool. Det finns dock olika slags Mosaik och värt att nämna är man bör undvika att använda Mosaik som har nät av papper på baksidan i våta utrymmen.

Sjösten:
Ett annat namn för Sjösten är Natursten (vanligtvis marmor) som har tumlats med vatten och sand. Det som framförallt är uppskattat av många är att Sjösten har ett speciellt rustikt utseende och är ganska så prisvärt.

Granitkeramik:
Grantitkeramik lämpar sig i princip för alla ytor både utomhus och inomhus. Det är ett väldigt motståndskraftigt material mot nötning så det används ofta i offentliga miljöer, och även utomhus då det är frostbeständigt.

Glasplattor:
Glasplattor finns i olika skepnader som tex transparenta, pigmenterade och genomfärgade. Användningsområdet är normalt sett endast på väggar i våta och torra utrymmen.

Marmor:
Marmor används inomhus och utomhus i våta och torra utrymmen, både på väggar och golv. Marmor är dock relativt känsligt för fläckar, men kan med fördel impregneras så att det blir mer motståndskraftigt.

Comments are closed.